© 2018 Foodyny.

A Fülöp-szigetek gasztronómiája, ahogyan az ázsiai konyhák általában, számos különleges fogást tartalmaz. Az autentikus ételek ízesek, illatosak, frissek, bővelkednek zöldségekben és húsokban. Öt érdekességet gyűjtöttünk össze a szigetország konyhájáról.

1. Édes és savanyú tökéletes harmóniája

filippino1

A világon talán a filippínók tudják a legtökéletesebb ízhatást elérni az édes és a savanyú alapanyagok kombinálásával. A Sinigang nevű, tradicionális levesük alapvetően savanyú, ám a csirkehús és rákok édeskés ízűek benne. A különleges savanykásságot ecettel, szójaszósszal és citrusfélékkel érik el, ezeket előszeretettel ellensúlyozzák édes csiliszósszal.

2. A sertéshús dominanciája

filippino2

Az egész szigetországban a legmeghatározóbb húsfajta a sertés, melyet sütve, pörköltként és nyársra húzva is elkészítenek. A Chicharones az egyik legismertebb sült húsuk, de a dinuguan nevű, pörköltszerű ételt is meg lehet találni szerte az országban.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.