© 2018 Foodyny.

Budapesti sajtótájékoztatóján beszélt Katus Attila aerobik edző, életmód-tanácsadó arról: meggyőződése szerint megfelelő fagylalt választásával fogyni is lehet.

katus1

– Minden élelmiszer plusz kalóriát tartalmaz, éppen ezért nem mindegy, hogy melyik terméket választjuk. Ha nyáron édességre vágyunk, remek megoldás lehet egy vizes alapú fagyi. Az édesszájúak számára egyébként is jó megoldás a fagylalt, hiszen már azzal, hogy a szervezet felmelegíti, plusz energiát termel.

– Amennyiben mentes, illetve szénhidrátcsökkentett termékeket választunk, jót tehetnek a vonalainknak.

Úgy véli, az a fontos, hogy olyan fagylaltot fogyasszunk, amely nem változtatja meg kedvezőtlen irányba a vércukorszintünket, ezért igyekezzünk cukormentes termékeket választani.

katus2

– Természetesen azonban nem elég pusztán fagylaltot fogyasztanunk, ezt mindenképpen ki kell egészítenünk rendszeres és változatos táplálkozással és testmozgással.

Katus Attila szerint, csak olyan életmódprogramot érdemes folytatni, amelyet kényelmesen be tud tartani az ember, ellenkező esetben ugyanis kudarcra van ítélve.

– Kulcsfontosságú, hogy legyen sikerélmény. A táplálkozás esetében sem szeretem azt hangsúlyozni, hogy ezt sem lehet és azt sem lehet. Az édes íz igenis beilleszthető a táplálkozásba, miközben megmarad a megfelelő tápanyag, vagyis fehérje- és szénhidrátarány is.

ESZTER

Fotók: Juhász Tibor

Kapcsolódó cikkünk: Katus Attila: a fagyi segítheti a fogyást

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.