A májusi nyár és a harminc fok közeli hőmérséklettel beköszöntött a limonádé szezonja. Milliónyi változat és ízkombináció közül választhatunk, de kísérletezhetünk mi magunk is, hogy megtaláljuk a kedvenc limonádénkat. A Foodyny idén az epres-bazsalikomosra voksol, mert ez alkoholos és alkoholmentes változatban is elképesztően finom.

strawberry lemonade

A limonádé elkészítése rendkívül egyszerű. Csumázzunk ki 10-12 közepes méretű, érett epret. Dobáljuk egy kancsó aljára, öntsünk rá egy csészényi frissen facsart citromlevet. Mehet rá négyszer ennyi víz és ízlés szerinti mennyiségű cukorszirup vagy folyékony édesítőszer. Keverjük alaposan össze, és adjunk hozzá további egy maréknyi frissen szedett, finomra aprított bazsalikomot is. Keverjük ismét alaposan össze a limonádét, amely lassan rózsaszínűvé válik. Ezt követően adjunk hozzá tetszőleges mennyiségű vodkát, ha alkoholos verziót készítünk.

Szervírozáskor minden öblösebb pohár aljára halmozzunk jeget, majd merjünk rá jókora adagot az elkészült limonádéból, ügyelve arra, hogy minden pohárba jusson a gyümölcsből és a fűszerből is. Hidegen fogyasszuk!

GasztroEszti

Kapcsolódó cikkünk: Tálalási tipp: Epres jégkockával készítsen limonádét!

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.