Furcsa, hogy nyár elején és nem ősszel, de kétség kívül ma van a dió világnapja. Magyarországon két fő diófaj terjedt el: az Amerikából származó a közönséges dió és a fekete dió, mindkettő tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

dio

A dióbél gazdag A, E és B vitaminban, kiváló C-vitamin forrás, de jelentős mértékben tartalmaz magnéziumot, káliumot és rezet is. Erősíti az immunrendszert, rendszeres fogyasztása csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát, telítetlen omega 3 zsírsavának köszönhetően pedig óvja az erek állapotát.

Kapcsolódó cikkünk: Milotai Mézes Diótorta 2013

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.