© 2018 Foodyny.

Ausztráliában nagy hagyománya van a bogárevésnek. Sok más néphez hasonlóan úgy vélik, kiváló proteinforrás, a gyerekek fejlődését is elősegíti, ha naponta elrágcsálnak néhány sült bogarat. Nem csoda, hogy pillanatok alatt találtunk egy webshopot, ahol végtelennek tűnő kínálattal szembesültünk. Ezek között igazi ínyencségek is akadtak.

bogar2

1. Rozmaringos, sós tücsök snack

A ropogós, enyhén sós, pörkölt tücsök rozmaringgal igazi vásárló csalogató étel a webshopban. Az ajánlásban úgy fogalmaznak: tökéletes táplálék mindazok számára, akik paleo étrend szerint táplálkoznak, vagy szeretnék csökkenteni a napi szénhidrátbevitelüket. Hangsúlyozzák, hogy a termék száz százalékig természetes összetevőket tartalmaz, a fehérjén túl káliumban, magnéziumban, cinkben, foszforban és mangánban is bővelkednek.

2. Egyszerű pirított tücsök

Az ötdarabos kiszerelésben megvásárolható pirított tücsköt a finnyásak le is darálhatják, hogy aztán liszttel összekeverve sütemények tésztájába rejtsék. A csomagolásban teljes tücskök találhatók, így azok szárnyait és lábait felhasználás előtt érdemes eltávolítani. A snack annyira natúr, hogy olajat, ízesítő- és tartósítószert sem tartalmaz.

bogar1

3. Édes rovarkák

A mályvacukorsütés bogár nélkül? Ausztráliában kizárt! A rovarokat makadámdióval és karamellel készítették, így még erőteljesebb az aromájuk. A tasakban tücsök mellett úgynevezett étkezési férgek is találhatók, amelyek valóban csak úgy ropognak az ember fogai alatt. Mindegyik csomaghoz adnak kilenc-kilenc mályvacukrot, így a bogarakkal átsütve a grillpartik levezető fogása is lehet.

At ehető bogarak inspriációját az ediblebugshop.com.au ausztrál webáruház adta.

GasztroEszti

Kapcsolódó cikkünk: Rémes ételek: a hernyó

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.