© 2018 Foodyny.

Franciacorta – így hívják Olaszországban azt a területet, ahol a világ talán legjobb pezsgői készülnek.

cadelsbosco5

A kétezer-kétszáz hektáros Franciacorta területén összesen húszmillió palack pezsgő készül, a legnagyobb és legismertebb pincék közül kiemelkedik a Berlucchi, a Bellavista, a Ca' del Bosco. Ezek adják a teljes termelés 75-80 százalékát. A Foodyny borszakértői elsőként a legendás Bellavista pincészetében jártak. Itt megismerkedhettek egy különleges szakmával, és annak képviselőjével, a forgatásért felelős pincemesterrel is.

cadelsbosco4

A következő úti cél a Ca'del Bosco. Festői a környezet, lenyűgöző mind a pince, az épület, mind az épületet körülvevő park. Nehéz eldönteni, hogy a táj vagy a pezsgők gyönyörűbbek, a kettő együtt mindenesetre tökéletes. Különleges választás a 2013-as Millesimato Satén Magnum, extra palackozással, ami másfél literes kiszerelést jelent.

cadelsbosco3

Ez a pezsgő rendkívül lágy ízű, elegáns kivitelezésű és mintegy 36 hónapos érlelés során születik meg. Illata édeskés, aromája pedig a citrusfélékkel és más gyümölcsökkel kiegészülve igazán friss, selymes hatású. Aki erre jár, ne hagyja ki!

cadelsbosco

A cikk megjelenését az Ab Ovo borkereskedés támogatta.

GasztroEszti & Bajkai Zsolt

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.