A vajas keksz - a kréker mellett - a világ egyik legnépszerűbb rágcsája. Hatalmas népszerűségnek örvend az Egyesült Államok mellett Angliában, és Írországban is, ahol gyakorlatilag nem létezik kávézás és teázás nélküle.

vajaskeksz

Az egyik klasszikusnak tekinthető változatát mi magunk is könnyedén elkészíthetjük. A 15-10-5-ös arányokat betartva szükségünk lesz hozzá 15 deka finomlisztre, 10 deka vajra, 5 deka cukorra és egy csipetnyi sóra. A vajat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a lisztet, a minimális sót és kézzel gyúrjuk össze. Csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe egy-, másfél órára. Az idő letelte után lisztezett deszkán nyújtsuk ki, maximum egy centi vastagságúra, szaggassuk ki kedvünk szerint, pecsételjünk bele szöveget vagy mintát és 170 fokos előmelegített sütőben nagyjából negyed óra alatt süssük tökéletesre.

Kapcsolódó cikkünk: Május 14. - Ma van az író keksz világnapja

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.