© 2018 Foodyny.

Zsemlemorzsába forgatva, lekvárral vagy mákkal és porcukorral. Erre a két csoportra oszlik az ország akkor, ha nudliról kérdezzük őket. Egy azonban biztos: a krumplinudlit nem lehet nem imádni!

nudli

Fotó: wikipédia, Syp

Nagyanyáink képesek voltak órákon keresztül gyúrni és szaggatni a nudlit, hogy aztán frissen kifőzve, gőzölögve kisunokáik elé tegyék. Ma egyre ritkábban készítjük, hiszen egy dolgos hétköznap után az ember macerának érzi, így vagy egyáltalán nem eszünk nudlit, vagy a kevésbé autentikus, mirelitváltozatot fogyasztjuk. Pedig tudjuk jól, a nudliért megéri fáradozni.

Tudja ezt Wolf András sztárséf is, aki köztudottan nagy nudlirajongó. A Salon étterem séfje, a Séf Asztala tulajdonosa a Foodynynek korábban lelkesen nyilatkozott arról, hogy a finomság gyermekkorát idézi meg, ezért rendkívül közel áll a szívéhez. "Nem véletlen, hogy a Séf Asztala kínálatába ez a desszert került, hiszen nemcsak én, hanem az egész ország imádja!".

nudli2

Megkívánta? Szánja rá magát és készítse el otthon! Fél kiló burgonyát főzzön meg enyhén sós vízben, szűrje le és pürésítse. Hagyja, hogy kissé kihűljön, majd üssön hozzá egy szép nagy tojást, és adjon hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz úgy, hogy közben jól formázható állagú marad. Nyújtsa és szaggassa ki, majd lobogó forró vízben pár perc alatt főzze ki. Szűrje le és kedve szerint forgassa bele zsemlemorzsába vagy mákba.

Kapcsolódó cikkünk: Wolf András brandet épít a Séf Asztalából

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.