Tudjuk, nem találtuk fel a spanyolviaszt, az azonban biztos, hogy ezt a befőzési módszert nem ismerik túl sokan. Pedig mennyire megkönnyíti az ember életét és mennyire felgyorsítja az amúgy macerás befőttkészítési hadműveletet...

befott elrakas

A nagy projekthez nincs másra szükségünk, mint vízforralóra, gyümölcsre, cukorra vagy édesítőszerre és sterilizált befőttes üvegekre jól záródó tetőkre. Első lépésként fertőtlenítsük a befőttes üvegeket, és törlőkendőn csepegtessük le őket.

Töltsük meg cseresznyével vagy meggyel. Mindegyik üvegbe szórjunk egy-két evőkanál cukrot vagy édesítőszert ízlésünk szerint. Izzítsuk be a vízforralót, és amikor bugyog benne a víz, öntsük rá a gyümölcsökre. Gyors mozdulatokkal csavarjuk rá a fedőket, fordítsuk fejjel lefelé pár percre, majd száraz dunsztba téve hagyjuk magától kihűlni néhány nap alatt.

Az így eltett gyümölcs nagy előnye, hogy roppanósabb marad, mintha felfőztük volna a lével együtt, ráadásul jobban megőrzi értékes vitamin- és ásványianyag-tartalmát is.

Kapcsolódó cikkünk: Okosháziasszony: Így állítsa össze befőzési naptárát!

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.