© 2018 Foodyny.

A Journal of Physical Therapy Science című folyóiratban nemrégiben megjelent egy tanulmány, mely szerint a sétálva rágógumizás mind a férfiak, mind a nők esetében növelte a szív teljesítményét, azonban férfiak esetében mindez több kalória elégetésével járt.

ragozas

A tokiói Waseda Egyetem kutatói 15 perces séta során vizsgálták, a rágógumizás hatását egy csoport tagjai körében. Minden résztvevő kényelmes sétát tartott, a kutatás pedig mérte a szívritmusukat, a megtett távolságot, a sebességet, a lépések számát és az energiafelhasználásukat is. A kísérletben összesen 46, 21-69 éves személy vett részt.

A kutatás során kiderült, hogy a séta közbeni rágógumizás mérhetően befolyásolja az egyén fizikai és fiziológiai funkcióit: miközben rágunk, erőteljesebben járunk, ezáltal több kalóriát égetünk el. A tanulmány ugyanakkor rávilágított arra is, hogy a nők esetében ez kevésbé mérhető, mint a férfiaknál. A 40 vagy annál idősebb férfiak esetében ugyanis releváns különbség volt tapasztalható azok között, akik rágóztak sétálás közben és azok között, akik rágógumi nélkül tették meg az útjukat.

Kapcsolódó cikkünk: A konyhai feladatmegosztás a boldog párkapcsolat titka?

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.