© 2018 Foodyny.

Húsz százalékkal csökkenti menüi kalóriatartalmát 2025-tól a KFC – adták hírül a gyorsétteremlánc tulajdonosai, akik egyben azt is megígérték, ételeik teljes megújuláson fognak keresztülmenni.

kfc1

Az ötlet nem egyedi: Bargain Bucket és a Zing Burger ingyen kínálja az egészséges köretet a sült krumpli helyett, sőt több világhírű étteremhálózat is azt fontolgatja, hogy egyre több vegetariánus fogást jelentet majd meg, az italkínálatában pedig kizárólag alacsony vagy nulla kalóriatartalmú szénsavas üdítők szerepelnek majd.

A megújulás első üteme 2020-ig zajlik majd le, célként tűzték ki, hogy minél több ételük csökkenhessen 600 kalória alá, a reggelik összes tápértéke pedig nem haladhatja meg a 400 kalóriát.

kfc2

Victoria Robertson, a vállalat élelmiszerfejlesztője az Independentnek úgy fogalmazott: az emberek soha nem álltak ennyire tudatosan a táplálkozáshoz, nagy nyomás nehezedett a KFC-re is, hogy átgondolja kínálatát. Úgy véli azonban, hogy hatalmas kihívás, számukra az, hogy az új menük ugyanolyan ízletesek legyenek, mint a megszokottak, ezért a titkos receptjeiket, fűszerkeverékeiken biztosan nem fognak változtatni.

Kapcsolódó cikkünk: Trump meggyalázta Amerika leghíresebb csirkéjét

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.