Az ország számos pontján javában nyílik a levendula, hogy aztán kirándulók ezreinek kosarai teljenek meg a csodásan illatozó lila virágokkal. A gyógynövényt számos módon fel lehet használni, belekeverhetjük süteményekbe, készíthetünk fűszersót belőle, ha azonban igazán koncentrált formában szeretnénk fogyasztani, főzzünk belőle szörpöt!

levendula Szorp

Hozzávalók:
- egy kis kosárnyi friss levendula
- egy liter víz
- egy kiló cukor, vagy ugyanennyi édesítőszer
- citromkarikák

Egy tálba szedjük bele a levendula virágait, szeleteljünk fel egy citromot, tegyük hozzá, majd öntsük fel egy liter vízzel. Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe két napra ázni.

Az idő leteltével szűrjük le és melegítsük fel. Adjuk hozzá a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett olvasszuk fel. Hagyjuk felforrni, majd néhány perc elteltével adagoljuk sterilizált üvegekbe. Zárjuk le szorosan az üvegek tetejét, majd tegyük dunsztba néhány napra. Amikor az üvegek kihűltek, mehet a kamra polcára.

Kapcsolódó cikkünk: Ehető virágok: Így készítse el a cukkini virágját!

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.