© 2018 Foodyny.

Hamarosan kicsöngetnek, ami egyet jelent azzal is, hogy kezdődik a nyaralási szezon. A strandok június közepétől egyre inkább megtelnek pihenni és szórakozni vágyókkal. Közös bennük, hogy az egész napos strandolás közben legalább egyszer megéheznek. A klasszikus strandkaják közül pedig – a hamburger és a lángos mellett – sokan a tökéletesre főtt csemegekukoricát választják. Ezt azonban otthon is ugyanolyan finomra el tudjuk készíteni, mint ahogy a vízparton megvásároljuk.

fott kukorica1

A csemegekukorica leveleit szedjük le, és béleljük ki vele egy nagy falú lábas alját és oldalát. Sorakoztassuk bele a kukoricákat, majd a sort zárjuk le ismét egy réteg levéllel. Öntsük fel vízzel, fedjük le, és tegyük fel a tűzre főni. Az, hogy mennyi ideig kell a kukoricát főzni, nagyban függ attól, hogy mennyire zsenge. Többnyire a friss kukoricáknak elég egy óra is, de érdemes időnként kivenni egy-egy csövet, és néhány szemet lefejtve kóstolni.

fott kukorica3

Fontos, hogy miután elkészült a kukorica, ne szedjük ki a levéből, csak annyit, amennyit azonnal el tudunk fogyasztani. Ellenkező esetben a kukorica kiszárad, és ehetetlenné válik. Frissen sózzuk, melegen fogyasztjuk!

Kapcsolódó cikkünk: Indul a strandszezon – Így alakulhatnak a büfék árai

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.