© 2018 Foodyny.

A világot járva egészen különleges, látványos és elképesztően finom fagyikra lelhetünk, miközben találkozhatunk igazán meghökkentő változatokkal is. Csokorba gyűjtöttük a legkülönlegesebb fagylaltlelőhelyeket az Egyesült Államoktól Argentínán át egészen Japánig.

1. Ted Drewes Frozen Custard, St. Louis, Missouri

fagyizo1

A friss tejszínből, tojásból és cukorból készült fagyasztott puding hasonlóan néz ki, mint a fagylalt, ugyanúgy viselkedik és az íze is ugyanolyan. A népszerű fagyizó a Grand Boulevard-nál még 1931-ben nyitott meg, azóta is töretlen népszerűségnek örvendenek a klasszikus ízűek mellett a különleges kombinációk, így a Hawaii Delight és a Copernicus nevű fagyasztott pudingjaik.

2. Bombay Ice Creamery, San Francisco, Kalifornia

fagyizo2

A Föld legjobb indiai fagylaltja készül Kaliforniában – ezt vallják a szakértők, akik egyöntetűen ajánlják, hogy aki csak teheti, keresse fel a fagyizót. Egészen különleges ízpárosításokkal lehet itt találkozni, és ezekben központi szerepet kapnak a fűszerek is. A kardamom, a chai-tea, a sáfrány, a rózsa és a gyömbér elképesztő ízvilágot tud teremteni.


3. Devon House, Kingston, Jamaica

fagyizo3

Jamaica első színes bőrű milliomosának XIX. századi otthona ad helyet a világ egyik leghíresebb fagyizójának. A kínálatban huszonhét különböző ízű fagylalt szerepel, így mindenki talál maga számára kedvencet. A hagyományos cseresznye és pisztácia mellett, megismerkedhetünk az egzotikus szigetek ízeivel isl, így a mangóval vagy a kókusszal. Az igazi különlegesség azonban minden kétséget kizáróan a sör alapú jégkrémjük, melyet kizárólag nagykorúak számára árusítanak.

4. Heladeria Cadore, Buenos Aires, Argentína

fagyizo4

Argentína fővárosából sem hiányozhatnak a prémium kategóriás fagyizók. A Heladeria Cadore a forgalmas színházi negyedben található. Az Olivotti család alapította 1957-ben, miután Buenos Airesbe emigrált. A család azóta is generációról generációra adja tovább az örökséget és a boltot, amely ugyanabban a házban üzemel, ahol hatvan évvel ezelőtt megnyitották. Úgy tudni, a csokoládés és citromos fagylaltjaik a legfinomabbak az egész világon.


5. Ice Cream City, Tokió, Japán

fagyizo5

A Ice Cream City a Sunshine City bevásárlóközpontban, Namja város szórakoztató negyedében működik. A több mint háromszáz ízből álló, tucatnyi hűtőpultban felvonultatott kínálatban nemcsak Tokió, hanem az egész világ legszokatlanabb fagylaltjait kóstolhatjuk meg. Például a csirkés-szójatejeset, az orchideás-tengeri sósat és az angolnásat.

Kapcsolódó cikkünk: A sztáredző vallja: a fagyitól fogyni lehet

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.