A hétvégi koktélozgatások egyik legnépszerűbb eleme a Martini, ami ginből és vermutból készül, hogy aztán olívabogyóval és citromhéjjal teljesüljön ki.

martini

Az ikonikus ital története mintegy száz évre nyúlik vissza. A történet szerint a koktélt feltaláló New York-i Knickerbocker Hotel csaposát Martini-nek hívták, az itala pedig olyan sikert aratott a világvárosban, hogy onnan kitörve, hamarosan hódító útjára indulhatott. Olyannyira, hogy az egyik legismertebb filmes szuperprodukcióban, a James Bond sorozatban is központi szerepet kap, ma már pedig már mindenki tudja, hogy a martinit rázva, nem keverve kérjük.

Kapcsolódó cikkünk: Minden alkalomra van egy koktél - Interjú Koroknai Klárival

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.