Durvára zúzott mandula, karamellás csokoládé és kekszalap – ebből áll az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb édessége, a mandulás sütemény, melyet ma ünnepelnek.
A ronda, de finom kategória aranyérmes várományos desszertjének elkészítése nem is olyan egyszerű, mint azt ránézésre gondolnánk. Az ördög ezúttal nem a részletekben, hanem magában a karamellában rejlik, amelynek elkészítése nagyfokú precizitást és odafigyelést igényel. Ha azonban ezt az akadályt megugorjuk, utána már pofonegyszerűen összeáll a sütemény. Összekeverjük a karamellás masszát az olvasztott csokoládéval, ráöntjük a linzerszerű tésztaalapra, megszórjuk durvára darabolt mandulával, és hagyjuk megdermedni. Éles késsel, határozott mozdulatokkal felszeleteljük.
Kapcsolódó cikkünk: Egyen úgy, mint Meghan Markle!