Egy jól sikerült keksz mindig aranyat ér, legyen szó a reggeli rohanásról, a délutáni kávézásról, vagy az esti nasizásról. Ha pedig egy apró csavarral még különlegesebbé tesszük, akár az ünnepi asztal dísze is lehet. A díszítéshez nem kell iparművésznek lennünk, elég csak segítségül hívnunk az ehető virágokat, például a rózsát, és az eredmény máris csodálatos lesz.

keksz4

Készítsük el a legegyszerűbb mandulás zabkekszet, ami csak létezik. 15 deka darált mandulához keverjünk 15 deka apró szemű zabpelyhet, ugyanennyi gluténmentes sütemény lisztkeveréket, egy jókora evőkanál mézet, egy csipet sót és annyi olvasztott margarint, amennyivel szépen formázhatóvá válik a masszánk. Ez nagyjából egy deci, de nagyban függ a zabpehely és a lisztkeverék márkájától is, úgyhogy elképzelhető, hogy kicsit kevesebbre, esetleg kicsit többre lesz szükségünk.

keksz1

A masszából formázzunk golyókat, lapítgassuk ki, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztava, 160 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt készre sütjük. Amikor a kekszeink elkészültek, olvasszunk meg egy tábla kiváló minőségű étcsokoládét, és minden egyes kis kekszünket mártsuk félig bele. Ezt követően helyezzük egy rácsra és szórjuk meg apróra vágott rózsaszirommal. Az én csokoládém megolvasztva is meglehetősen sűrű állagú maradt a rendkívül magas kakaótartalma miatt, így én kanállal szedtem a kekszekre egy kicsi adagot, majd elsimítottam.

keksz2

Fontos, hogy a virágszirmok vegyszermentes környezetből származzanak, tehát biók legyenek. Lehet szárított és friss is, mi ezúttal a félidőnél használtuk fel a kekszekhez a szárításra várakozó szirmainkat.

Miután a csokoládé megdermedt, már fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat!

Kapcsolódó cikkünk: Mindenmentes cseresznyés galette

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.