Itt, Máltán az esti edzéseim csakúgy, mint otthon az OSC-nél nagyon későn érnek végett. Ilyenkor nem tartom szerencsésnek a túlzott kalória bevitelt, illetve a nehezebb húsételeket sem.
Azonban egy sportolónak ilyenkor is kell arra gondolnia, hogy az edzésen elégetett kalóriákat hasznosan pótolja, azaz legyen fehérjében és rostban gazdag a vacsora.
Mostani salátámnak alapja a bab (ami szénhidrátban és fehérjében is gazdag), illetve a brokkoli. További egyszerűségét az adja a receptnek, hogy az egész sütéssel együtt 30 perc alatt elkészül és csak egy tepsi kell hozzá, mert ez bizony egy meleg saláta.
Minden szerénység nélkül állíthatom, hogy pazar lett! Nagyon egyszerű, húsmentes ugyanakkor tartalmas, kiváló egy edzés utáni vacsorának! Feltétlenül próbáljátok ki!
Hozzávalók
• egy egész brokkoli rózsáira szedve és a brokkoli levelei
• fél konzerv cannellini bab
• fél chili
• 2 fej shalotta hagyma
• két marék koktél paradicsom
• Só, bors, olíva olaj
• 1 marék bazsalikom
• Citrom, fehér borecet
Elkészítés
Kikészítünk egy tepsit amire egy sütőpapírt helyezünk. Erre rátesszük a kisebb rózsáira szedett brokkolit és a leveleit, a karikákra vágott shalotta hagymát, a félbevágott koktélparadicsomot, a felkarikázott chilit és a leveleire tépkedett bazsalikomot. Fél konzerv babot lecsöpögtetünk és szintén a tepsire tesszük. Olíva olajjal meglocsoljuk gazdagon, sózzuk, borsozzuk, majd a kezünkkel alaposan összekeverjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre, félidőben keverünk rajta egyet. Tálalás előtt citrommal vagy néhány csepp fehérborecettel hozzuk össze az ízeket.
Megjegyzés: ki összegzésként, élményként el tudom azt mondani az ételről, hogy a bab krémesre sült, a paradicsom koncentrálódott, a brokkoli puha lett és itt-ott megpirult, a bazsalikom levél és a brokkoli levelei viszont extrán ropogósak lettek. Textúrák rendben, az egészet az ecet savassága fogja össze.