© 2018 Foodyny.

Egy dollár nagyjából 275 forint. Ha erre gondolunk, valószínűleg elsőre egy gombóc fagyi jut az eszünkbe, átlagosan ugyanis ennek ára 250-300 forint Magyarországon. De vajon mi a helyzet a nagyvilágban? Mit kaphatunk ennyiért Amerikában, Kínában vagy éppen Malajziában?

dollar jo

A BuzzFeed körbenézett, és összegezte a tapasztalatait. Igaz, a portál szerint ennyiért hazánkban már egy teljes üveg bort is lehet kapni. Nem akarjuk tudni, hogy milyet.

1. Dél-Korea McDonald's-ában egyetlen dollárért a népszerű spanyol desszertet, a churrost kóstolhatjuk meg. Már az is egyedülállónak számít, hogy egyáltalán churrost árusítanak.

churros meki

2. Malajziában 275 forintnak megfelelő dollárért egy doboz tojással lehetünk gazdagabbak. Ez 23 forintos darabárat jelent egy tucatnál. Nem rossz.

3. Indonéziában 67 csomag rágót tehetünk egyetlen dollárért a bevásárlókocsinkba. Hihetetlen, ugye? Ezt talán még egy életre is sok lenne.

4. Uruguayban ezzel szemben csupán egy liter tejet adnak egy dollárért. Mi érné meg jobban? A tej vagy a rágó?

tej

5. Az Egyesült Államokban ugyanennyiért megkóstolhatjuk az AriZona jeges teáját dinnyés, kiwis vagy zöld tea változatban.

Ezek után kíváncsiak vagyunk a véleményére: egy dollár sok vagy kevés?

Kapcsolódó cikkünk: A Wall Street legújabb dobása: 185 dolláros szendvics

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.