© 2018 Foodyny.

Melyikünk ne kukucskálna be télen a nagyi éléskamrájába egy üveg paradicsomlé után kutatva, hogy megidézze a nyár ízeit?

Nincs többé szükség, hogy stikában kabát alá dugjunk egy-egy üveggel, ugyanis forradalmasítottuk mindazt, amit a paradicsomeltevésről gondolt. Nincs többé héjlehúzás, passzírozás. Sosem volt ilyen egyszerű a befőzés!

paradicsomle

A last minute paradicsomlé elkészítéséhez nincs másra szükségünk, mint rengeteg friss paradicsomra és egy gyümölcscentrifugára. Adagoljuk bele a szerkezetbe a zöldséget, és máris folyik ki belőle magtalan, héjatlan friss leve. Az a szuper ugyanis a gyümölcscentrifugában, hogy különválasztja a levet és a rostos részeket, így a magot és a héjat a gép egy külön rekeszbe gyűjti, az eredmény a frissen szűrt léhez hasonlít, amellyel már semmi más dolgunk nincs, mint hogy felfőzzük.

paradicsomle2

A felfőzött paradicsomlevet sterilizált üvegekbe adagoljuk, alaposan rácsavarjuk a tetejét, és száraz dunsztba tesszük pihenni pár napra. Így még arra sincsen szükség, hogy tartósítószert adjunk hozzá. Ugye milyen pofonegyszerű? Próbálja ki még ezen a nyáron!

Kapcsolódó cikkünk: Csajpraktika: Sosem volt ilyen gyors a befőzés

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.