Nyár van, olvad a málna a számban... – szól Rúzsa Magdi népszerű dala a szerelemről. Garantáljuk, hogy ez a desszert szerelem lesz első látásra. A kókuszgolyó lágy, mégis intenzív íze a málnával kiegészülve elképesztő végeredményt produkál. Hidegen, hűtőből kivéve az igazi!

epres kokuszgolyo1

Hozzávalók egy hatalmas nagy adaghoz:
- 30 deka kókuszreszelék
- 6 evőkanál cukor
- 3 evőkanál gluténmentes liszt (sima liszt esetén szükséges lehet 4 evőkanál)
- 10 deka margarin
- 3 deci tej
- egy doboz málna

epres kokuszgolyo3

Egy lábasba öntsük bele a tejet, adjuk hozzá a cukrot és a lisztet, majd keverjük csomómentesre, mintha pudingot készítenénk. Amikor homogén a masszánk, adjuk hozzá a margarint, majd miután az felolvadt, mehet bele a kókuszreszelék is. A massza azonnal sűrűvé válik, folyamatos keverés mellett hagyjuk még a tűzön egy percig, majd húzzuk le, és hagyjuk kihűlni.

epres kokuszgolyo2

Amikor a massza kihűlt, formázzunk kis golyókat belőle, ültessünk a közepébe egy szem málnát, és forgassuk bele kókuszreszelékbe.

epres kokuszgolyo4

Tegyük hűtőbe, fogyasztásig ott tároljuk.

Jó étvágyat!

Kapcsolódó cikkünk: Gluténmentes, csokoládés zabkeksz rózsaszirmokkal

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.