Ki gondolná, hogy Spanyolország nemzeti étele, a gazpacho egy nyers, vegán leves? Vagyis tökéletesen beleillik a vegán táplálkozási rendbe. De nem csak vegánoknak ajánljuk, mert pillanatok alatt elkészül, és mivel hidegen fogyasztandó, kiváló frissítőként is szolgál nagy hőségben.

gazpacho2

Hozzávalók két személyre:
- két nagy paradicsom
- fél kígyóuborka
- fél kaliforniai paprika
- egy pici fej vöröshagyma
- só, bors, fokhagyma-granulátum

gazpacho3

Vágjuk nagyobb darabokra a zöldségeket, és helyezzük a turmixgépe. Adjuk hozzá a fűszereket, majd pürésítsük majdnem homogén állagúra. Öntsük tálakba, díszítsük néhány kocka zöldséggel és egy bazsalikomlevéllel. Máris fogyaszthatjuk az öt perc alatt elkészült levesünket.

Jó étvágyat!

Kapcsolódó cikkünk: A legegyszerűbb zöldséges pite

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.