Köztudott, hogy ha túlfőzzük a zöldségeket, melyeket mondjuk köretnek fogyasztanánk húsos ételeink mellé, jelentősen csökken a vitamintartalmuk, ráadásul az ízük is megváltozik, a kissé roppanós textúra helyett pedig pépes masszát kapunk végeredményként, ami minden, csak nem kívánatos.

zoldsegek2

Összegyűjtöttük a tizenöt leggyakrabban készített zöldséget, mindegyikhez főzési időt társítottunk, hogy kiderüljön, eddig helyesen készítettük-e el egészségesnek és vitamindúsnak szánt ételeinket.

1. Articsóka: 30-40 perc főzés vagy 25-30 perc párolás
2. Spárga: 8-10 perc főzés vagy 4-5 perc párolás
3. Cékla: 60-90 perc főzés
4. Brokkoli: 10-12 perc főzés vagy 5-6 perc párolás
5. Káposzta: 5-10 perc főzés vagy 5-6 perc párolás
6. Sárgarépa: 10-15 perc főzés vagy 5-6 perc párolás

zoldsegek1
7. Karfiol: 10-15 perc főzés vagy 5-6 perc párolás
8. Cukkini: 5-10 perc főzés vagy ugyanennyi párolás
9. Zöldbab: 10-12 perc főzés vagy 5-10 perc párolás
10. Paszternák: 20-25 perc főzés
11. Borsó: 7-10 perc főzés vagy 3-5 perc párolás
12. Burgonya: 15-20 perc főzés vagy 10-12 perc párolás

zoldsegek3
13. Spenót: 4-5 perc főzés vagy 2-5 perc párolás
14. Fehérrépa: 15-30 perc főzés
15. Kelbimbó: 10-15 perc főzés vagy 8-10 perc párolás

Kapcsolódó cikkünk: Okosháziasszony: Így fő tökéletesre a köret

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.