A málna az egyik legalapvetőbb íz, amelyet szinte minden egyes cukrászda kínálatában fellelhetünk. Elkészítése igazán sokoldalú, lehet tejes alapú, főzött fagylalt, de sorbetként, tej nélkül is elképesztően finom és frissítő. Ez utóbbit otthon is könnyedén elkészíthetjük, ráadásul még fagylaltgépre sem lesz szükségünk.

malnasorbet

Egy nagy doboz málnához nagyjából 10-12 deka cukorra, 2,5 deciliter vízre és pár csepp frissen facsart citromlére van szükségünk. A málnákat mossuk meg, csöpögtessük le, közben a víz és a cukor keverékét főzzük fel, szirupnak. Miután a cukorszirup kihűlt, adjuk hozzá a pürésített málnát, a citromlevet és keverjük össze homogén állagúra. Öntsük egy műanyag tálba és helyezzük a fagyasztóba. Nagyjából öt órára van szükség ahhoz, hogy tökéletes állagú sorbetet kapjunk, addig óránként egyszer alaposan keverjük át a masszánkat, így a végeredmény légiesen könnyed lesz.

Kapcsolódó cikkünk: Munkahelyre és otthonra: fagyisdoboz-lakat

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.