© 2018 Foodyny.

Egy hűvös, légiesen könnyű torta bármikor jólesik. Ráadásul, még a sütőt sem kell bekapcsolnunk hozzá. A kekszalapú tortákban az a jó, hogy minimális energiabefektetéssel, ájulás nélkül készíthetünk fantasztikusan finom édességeket. Ezúttal joghurtos-szedres változatot készítettük, ami garantáltan felfrissít mindenkit.

torta1

Hozzávalók az alaphoz:

  • 25 deka darált háztartási keksz
  • 12,5 deka vaj

Hozzávalók a krémhez:

  • 4 deci natúr joghurt
  • 1 deci tejszín
  • 5 evőkanál porcukor vagy ízlés szerinti mennyiségű, porállagú édesítőszer
  • 1 púpozott kávéskanálnyi agaragar (ennek hiányában zselatin)
  • 20 deka szeder

torta2

Olvasszuk fel a vajat, és keverjük össze a darált háztartási keksszel. Amikor nagyjából összeállt a massza, nyomkodjuk bele a tortaformánk aljába egyenletesen. Pürésítsük a szedret botmixer segítségével, adjuk hozzá a joghurtot, a porcukrot és az agaragart. Verjük kemény habbá a tejszínünket, majd óvatosan keverjük hozzá a krémünkhöz. A tortaformánkban lévő kekszalap tetejére öntjük, és betesszük a hűtőbe dermedni. Fogyasztás előtt tejszínhabbal és szederrel díszítjük.

Kapcsolódó cikkünk: Gluténmentes, csokoládés zabkeksz rózsaszirmokkal

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.