Egy hűvös, légiesen könnyű torta bármikor jólesik. Ráadásul, még a sütőt sem kell bekapcsolnunk hozzá. A kekszalapú tortákban az a jó, hogy minimális energiabefektetéssel, ájulás nélkül készíthetünk fantasztikusan finom édességeket. Ezúttal joghurtos-szedres változatot készítettük, ami garantáltan felfrissít mindenkit.
Hozzávalók az alaphoz:
Hozzávalók a krémhez:
Olvasszuk fel a vajat, és keverjük össze a darált háztartási keksszel. Amikor nagyjából összeállt a massza, nyomkodjuk bele a tortaformánk aljába egyenletesen. Pürésítsük a szedret botmixer segítségével, adjuk hozzá a joghurtot, a porcukrot és az agaragart. Verjük kemény habbá a tejszínünket, majd óvatosan keverjük hozzá a krémünkhöz. A tortaformánkban lévő kekszalap tetejére öntjük, és betesszük a hűtőbe dermedni. Fogyasztás előtt tejszínhabbal és szederrel díszítjük.
Kapcsolódó cikkünk: Gluténmentes, csokoládés zabkeksz rózsaszirmokkal