Az Egyesült Államokban augusztus 2-án tartják a szendvicsjégkrém világnapját. Az első ilyen frissítő desszertet még 1900-ban készítette egy New York-i utcai fagylaltárus. Úgy tudni, az eladó, akinek sajnos a neve nem maradt fenn az utókor számára, két keksz közé helyezte a tejszínes fagylaltot. A nyári hónapokban járta a metropolisz utcáit, az általa megálmodott édesség népszerűsége pedig egyre csak növekedett.

szendvicsjegkrem

A fagylaltszendvics modern változatát 1945-ben Jerry Newberg készítette el. Ma már számos alternatívája fellelhető, lehet kapni zabpelyhes süteményt, csokis keksz vagy rizsostya alapú desszertet is.

Kapcsolódó cikkünk: Munkahelyre és otthonra: fagyisdoboz-lakat

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.