© 2018 Foodyny.

A nyár kellemes velejárói az éjszakába nyúló sütögetések, melyeknek központi szereplője a hamburger. A tökéletes hambi lelke pedig az ízletes és szaftos húspogácsa, amelynek elkészítése sokaknak nagy kihívást jelent. A túlsütött marhahús szárazzá, rágóssá válhat, és oda a parádés vacsora. Egyetlen praktikával azonban garantáltan isteni húspogácsa süthető.

burger1

A Finedininglovers osztotta meg olvasóival a hamburger húspogácsa grillen való sütésének legjobb módját. Graham Elliot sztárséf a lapnak azt tanácsolta, minden egyes húspogácsa tetejére a sütés első pillanatában nyomjunk egy jégkockát a hús közepébe és hagyjuk, hogy sütés közben elolvadjon. Süssük ilyen módon pár percig a hús egyik oldalát, majd fordítsuk meg, és a grillrács legforróbb területén süssük további öt percig.

burger2

A szakértő szerint ezzel a módszerrel a nedvek bezárulnak a hús belsejébe, így a húspogácsa elkészültekor is igazán szaftos marad. Megjegyzi, ugyanezt a hatást érhetjük el akkor is, ha a hús tetejére egy kocka vajat vágunk.

Kapcsolódó cikkünk: Ellenállhatatlan házi burger: ezzel készüljön apák napjára!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.