Egyszerre savanykás és édes, habos és krémes – az amerikaiak méltán imádott citromos pitéje légiesen könnyed nyári finomság. A klasszikus pitetésztára citromos krémet tesznek, és tojáshabbal teszik fel az i-re a pontot.

citromospite

Készítsük el a klasszikus pitetésztát, majd miután összegyúrtuk, csomagoljuk folpackba, és tegyük legalább fél órára hűtőbe. Közben készítsük el a főzött, citromos krémet 4 nagy tojás sárgája, négy deciliter tej, két citrom leve, 5-6 deka vaj, 6-7 deka finomliszt, vanília aroma és 18-20 deka cukor segítségével.

A pitetésztát süssük elő, majd amikor nagyjából félig megsült, tegyük rá a citromkrémet. A megmaradt tojásfehérjéket 25 deka porcukorral és pár csepp citromlével verjük keményre, töltsük habzsákba és habcsókszerűen nyomjuk a citromkrém tetejére. Tegyük vissza a pitét a sütőbe, és süssük 8-10 percig. A desszert akkor lesz tökéletes, ha a hab világos aranybarnára sül a tetején.

Kapcsolódó cikkünk: Hallott már a pitenyalókáról?

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.