Az Egyesült Államokban ma ünneplik a háziméhet, amelynek a finomabbnál finomabb mézeket köszönhetjük.

meh

Úgy tudni, már 16 ezer évvel ezelőtt is fogyasztottunk mézet, és évezredeken keresztül az egyetlen édesítőszerként funkcionált. Hazánkban a méhész tevékenységről szóló első írásos emlék 1370-ből származik. Egészen a XVII. századi cukorfinomítás megindulásáig egyeduralkodónak számított a méz, az iparosodás azonban jelentős mértékben visszavetette mind a fogyasztását, mind az előállítását. Vitamin- és ásványianyag-tartalma nem átütő, de tartalmaz többek között kalciumot, rezet, vasat, magnéziumot, kis mennyiségben B-vitaminokat és C-vitamint is.

Kapcsolódó cikkünk: Mézes, fűszeres oldalas és bab-lencse-borsó köret

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.