A kenyerek mintázása az utóbbi egy-két évben jött divatba. Sokan már-már művészi szintre emelték a bucik díszítését, melyhez tulajdonképpen semmi más nem kell, mint egy penge. Ha alapvetően is szívesen készítünk házi kenyeret, érdemes ellesni egy-két fortélyt, hogy még különlegesebb cipót tehessünk az asztalra.
A levélminta kevésbé tűnik bonyolultnak, ám az eredmény annál látványosabb lehet. A megformázott kenyeret helyezzük egy sütőpapírral kibélelt jénai tálba, majd óvatosan kezdjünk el mintázni a pengével. Először vágjuk körbe, hogy ovális formát kapjunk. Ezt követően gyors, de határozott mozdulatokkal rajzoljunk rá egy egyszerű falevelet az erezetével együtt. Miután a mintával elkészültünk, helyezzük a sütőbe és süssük készre.
Fotó: Kingarthurflour
Kapcsolódó cikkünk: Játék az étellel vagy művészet?