Az olaszok kedvelt buborékos, alkoholos italából pár perc alatt fantasztikus nyárbúcsúztató koktélt készíthetünk, amely azon túl, hogy elképesztően finom, még látványos is.
Melegítsünk fel 15 centiliter vizet, olvasszunk fel benne 15 deka barna cukrot, hogy sűrű szirupot kapjunk. Vegyük le a tűzről, helyezzünk bele egy szár rozmaringot, és hagyjuk benne állni tíz percig. Közben szeleteljük fel egy nektarint, két másikat pedig hámozzunk meg, és turmixgépben pürésítsünk. Keverjünk hozzá fél citrom levét.
Vegyünk elő whiskys poharakat, mindegyikbe halmozzunk egy kevés jeget, mehet rá egy evőkanálnyi a főzött szirupból és szintén egy evőkanálnyi gyümölcspüré. Öntsük fel proseccóval, keverjük össze. Díszítsük egy szál rozmaringgal és néhány szelet nektarinnal.
Forrás: missmaggieskitchen.com
Kapcsolódó cikkünk: Augusztus 13. – Ma van a prosecco ünnepe