© 2018 Foodyny.

A corn dog az amerikai sportesemények egyik meghatározó étele. Olyan, mint nálunk a szotyi és a tökmag. Ha este otthon nézünk mérkőzést, mégiscsak jobban járunk, ha virslit sütünk a behűtött italunk mellé.

corndog1

Hozzávalók:

  • 5 deka kukoricaliszt
  • 7 deka rizsliszt
  • 1 evőkanál cukor vagy édesítőszer
  • egy nagy csipet só
  • egy késhegynyi sütőpor
  • egy szobahőmérsékletű tojás
  • növényi tej
  • 4 pár glutén- és tejmentes virsli

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, üssük hozzá a tojást, majd adjunk hozzá annyi tejet, hogy sűrű palacsintatészta állagú masszát kapjunk. Közben vágjuk ketté a virsliket, és főzzük meg őket. Forgassuk először rizslisztbe mindegyik virslit, majd szúrjunk beléjük egy-egy bambusznyársat. Mártsuk bele a masszánkba, és forró olajban pár perc alatt süssük készre.

corndog2

Amennyiben nem vagyunk sem gluténmentes, sem tejmentes diétán, az étel természetesen hagyományos alapanyagokból is elkészíthető. A növényi tejet és a sima tejet ugyanolyan arányban kell használni, de ha a rizsliszt helyett finomlisztet használunk, bátran tegyünk egy kicsivel többet. A kukoricaliszt azonban ebben az esetben is fontos alapanyag, mert ez adja meg a corn dog sajátos ízét.

TIPP: Amennyiben olajmentesen szeretnénk elkészíteni a corn dogot, előmelegített sütőbe, sütőlapokra sorakoztassuk a palacsintatésztába mártott virsliket. Igaz, így az egyik oldala nem lesz olyan szép, de a végeredmény hasonlóképpen finom lesz.

Kapcsolódó cikkünk: A tökéletes szilvás gombóc

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.