Az ehető bogarak a világ számos kultúrájának étrendjébe beletartoztak és beletartoznak ma is. Közép- és Dél-Mexikó lakosai pedig rendszeresen fogyasztják, és fontos fehérjeforrásuk ez az öt bogárfaj.

1. Maguey férgek

mexiko1

A Maguey nem más, mint az agave növény, amelyet hagyományos mexikói alkoholos italok, így többek között tequila előállítására is felhasználnak. Az ezeken a növényeken élő férgek fehér vagy barna színűek, és nagyon sokat érnek. Többnyire olajban sütik ki, és előételként fogyasztják, de tortillába töltve is elérhetőek az utcai árusoknál.

2. Szöcskék

A szöcskének köztudottan rendkívül magas a fehérjetartalma, ráadásul nagyon elterjedt rovarként olcsó és könnyen elérhető a helyi lakosok számára, akik főzve és sütve egyaránt gyakran készítik. Street foodként többnyire snackként árusítják, de az is előfordul, hogy köretként vagy a guacamole díszeként kerül az asztalra.

mexiko2

3. Hangyalárvák

A fehér, első ránézésre puffasztott rizsre hasonlító hangyalárvák az ókori mexikói étrend mindennapos részét jelentették. Ma már Mexikóban is nehéz hozzájutni ehhez az alapanyaghoz, ha mégis, akkor többnyire a tavaszi hónapokban elérhető. A hangyalárvákat egy epazota nevű helyi fűszerrel ízesítve sütik meg, hogy aztán tortillába tegyék.

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.