© 2018 Foodyny.

TV Dinner - így hívják az Egyesült Államokban azokat a mirelit készételeket, amelyeket csupán sütőbe vagy mikróba kell bedobni, hogy aztán néhány perc múlva fogyaszthatóvá váljanak.

tvdinner

1953-ban a C.A Swanson és Fiai vállalat forradalmasította az előre csomagolt ételek üzletágát azzal, hogy bemutatta TV Dinner, vagyis TV vacsora elnevezésű fagyasztott ételeit, és annak ellenére, hogy 1962-től már nem ilyen néven gyártották az élelmiszereket, a félkész ételeket azóta is ezen a néven emlegetik Amerikában.

Úgy tudni, az első Swanson-féle TV-vacsora egy hálaadási pulykából, egy dresszingből, borsóból és édesburgonyából állt. Az eredeti tálca alumíniumból készült, és minden alapanyag külön kis rekeszben volt elhelyezve. Az ételt csak be kellett tenni a sütőbe, és 25 perc alatt el is készült a fogás. Az akkor 98 centért megvásárolható termékből az első évben több mint tízmillió fogyott annak ellenére, hogy nagyjából ötezer eladására számítottak.

tvdinner2

Fotó: The Society Pages

A biznisz innentől kezdve szárnyalt. Swanson 1960-ban már desszertet is gyártott, 1964-ben pedig a Night Hawk is megjelent a piacon, mint a Swanson első számú konkurenciája. Annak ellenére, hogy a mirelit készételek nagyon sokat változtak az elmúlt években, az Egyesült Államokban továbbra is hihetetlenül népszerűek.

 

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.