© 2018 Foodyny.

A cross hut bun egy tradicionális angol édes zsemle, melyet többnyire ribizlivel vagy mazsolával készítenek. Nevét a tetejére vágott keresztény szimbólumról, a keresztről kapta.

crosshotbun

Annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban szeptember 11-én ünneplik, Nagy-Britanniában, Ausztráliában, Kanadában, Új-Zélandon és Dél-Afrikában nagypénteken fogyasztják, de gyakran eszik újévkor és karácsonykor is. Angliában, I. Erzsébet királynő uralkodásának ideje alatt rendeletben tiltotta meg az étel árusítását, így ebben az időszakban többnyire csak a magánházakban készültek a cross hot bunok.

Az Egyesült Királyságban, a legnagyobb szupermarketekben többféle ízben is megvásárolhatók, így almás-fahéjas, narancsos-áfonyás és karamellás változatban is.

Kapcsolódó cikkünk: A tökéletes szilvás gombóc

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.