© 2018 Foodyny.

A kereskedelmi csatornákon aktuálisan futó gasztroversenyekben, rendre ugyanazok az alapanyagok és eszközök jelentik a legnagyobb kihívást a versenyzőknek.

habszifon1

Humoros pillanatokat szereznek például akkor, amikor egy szifonból próbálnak burgonyapürét kinyomni, hogy az krémesen lágy és légiesen könnyű legyen. A gond az, hogy sem a püré állaga, sem a szifon használata nem megfelelő. Pedig mi sem egyszerűbb ennél!

A főtt krumplit turmixgépbe tesszük, és pürésítés közben folyamatosan adagoljuk hozzá a tejszínt mindaddig, amíg könnyű, krémes állaga nem lesz. Ezt követően bele kell tölteni a szifonba, rácsavarni a tetejét, fejjel lefelé fordítani és két patront szép óvatosan beletekerni. Ezután picit összerázzuk, és máris nyomhatjuk a burgonyahabot.

habszifon2

Fotó: The LAB Dining Sessions

A próbanyomást érdemes üres tálra elvégezni, ekkor ugyanis még szétspriccelhet a hab, ezt követően azonban tökéletes végeredmény születik.

Kapcsolódó cikkünk: Tálalási tipp: Napindító koffeinlöket kimaxolva

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.