A kereskedelmi csatornákon aktuálisan futó gasztroversenyekben, rendre ugyanazok az alapanyagok és eszközök jelentik a legnagyobb kihívást a versenyzőknek.
Humoros pillanatokat szereznek például akkor, amikor egy szifonból próbálnak burgonyapürét kinyomni, hogy az krémesen lágy és légiesen könnyű legyen. A gond az, hogy sem a püré állaga, sem a szifon használata nem megfelelő. Pedig mi sem egyszerűbb ennél!
A főtt krumplit turmixgépbe tesszük, és pürésítés közben folyamatosan adagoljuk hozzá a tejszínt mindaddig, amíg könnyű, krémes állaga nem lesz. Ezt követően bele kell tölteni a szifonba, rácsavarni a tetejét, fejjel lefelé fordítani és két patront szép óvatosan beletekerni. Ezután picit összerázzuk, és máris nyomhatjuk a burgonyahabot.
Fotó: The LAB Dining Sessions
A próbanyomást érdemes üres tálra elvégezni, ekkor ugyanis még szétspriccelhet a hab, ezt követően azonban tökéletes végeredmény születik.
Kapcsolódó cikkünk: Tálalási tipp: Napindító koffeinlöket kimaxolva