Az almás pite sütése alsó hangon egyórás feladat elé állít minket, nem csoda, ha viszonylag ritkán szánjuk rá magunkat, hogy nekiálljunk. De nem akkor, ha kisebb méretű falatkákat készítünk, előre csomagolt leveles tésztából.

almaspite1

Bontsunk ki egy csomag leveles tésztát, helyezzük lisztezett deszkára. Tegyünk rá egy lapostányért, majd vágjuk körbe, hogy tökéletes kört kapjunk. Derelyeszaggatóval vágjuk cikkekre. Pucoljunk meg és szeleteljünk fel egy almát. A cikkek szélesebbik végére helyezzünk egy almaszeletet, szórjunk rá barnacukrot és fahéjat, majd tekerjük fel, hogy kis kiflicskéket kapjunk. Tojássárgájával kenjük meg mindegyiknek a tetejét.

almaspite2

Sorakoztassuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe és 180-200 fokon pár perc alatt süssük aranybarnára.

Fotók: The Sassy Pair

Kapcsolódó cikkünk: Gyors, egyszerű: így tegye el a csalamádét

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.