Nincs az a család, amelyben a "mi legyen a vacsora" kérdésre  minden egyes alkalommal értelmes válasz érkezne. Mivel a "nem tudom"-mal nem lehet jóllakni, összeül a kupaktanács, hátha kisül, vagy éppen kifő valami. Ha minden kötél szakad, érdemes bedobni a "Mit szólnátok a rizses húshoz?" kérdést, ugyanis erre az ételre garantáltan mindenki lecsap.

rizseshus

Kicsik és nagyok egyaránt rajonganak érte, s míg a kicsik kanállal lapátolják, a nagyok leginkább kovászos uborkával fogyasztják. Igazi klasszikus, retró étel, amely esetében ismét igaz az "ahány ház, annyi szokás" mondás. Van ugyanis, aki sertéshúsból készíti, más ragaszkodik a csirkéhez. Van, aki a rizst külön főzi, s a végén keveri össze a pörkölthússal, míg más a hússal együtt főzi meg a rizst, hogy a szemek a szafttal együtt kidagadva ízesebbek legyenek.

Ha van egy óránk a vacsoráig, érdemes mindenképpen sertéshúst használni, mert úgy tradicionális bácskai rizses húst kapunk. Ha azonban mintegy húsz perc alatt kell összedobnunk valamit, bátran nyúljunk a csirkemellhez, mivel harmad annyi idő alatt elkészíthető belőle a laktató egytálétel.

Vágjunk kockára egy fej vöröshagymát, pirítsuk meg olajon, majd dobjuk rá a felkockázott húst is. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg pirospaprikával, dobjunk hozzá egy karika paprikát, egy-két szelet paradicsomot, és öntsük fel vízzel. Csirkemell esetében ekkor már beletehetjük a rizst is, hiszen amennyi idő alatt a szemek megfőnek, a csirkemell is tökéletesen megpuhul. Ekkor azonban ügyeljünk arra, hogy egy csészényi rizst két és fél csészényi vízzel engedjünk fel. Fedjük le, tegyük alacsony lángra, néha keverjük meg. Rizstől függően nagyjából 15-20 perc alatt el is készült a főételünk.

Kapcsolódó cikkünk: A gulyásleves a sztárséf szerint is csak házi csipetkével az igazi

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.