© 2018 Foodyny.

A milkshake kifejezés 1885-ben született meg, akkor azonban még egyfajta tojáslikőrszerű italokat értettek alatta. 1990-től kezdve azonban a csokoládéval, eperrel vagy vaníliasziruppal készült tejes italokat nevezik így, melyekben gyakran központi szerepet kapnak a fagylaltok is.

shake1

Az Amerikában különösen népszerű desszertital igazán könnyedén elkészíthető otthon is, ráadásul még különleges eszközre sincs szükség ahhoz, hogy összedobjuk. Egy henger alakú műanyag tálba helyezzünk bele 2-3 gombócnyi csokoládéfagylaltot, öntsünk rá 1,5-2 deci tejet, és adjunk hozzá két evőkanál cukrot vagy édesítőszert. Kapjuk elő a botmixert, turmixoljuk össze, majd öntsük pohárba. A tetejére nyomjunk egy jókora adag tejszínhabot, szórjuk meg reszelt csokoládéval, tegyünk bele egy szívószálat, és fogyasszuk örömmel.

Kapcsolódó cikkünk: Július 26. - Ma van a kávés shake ünnepe

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.