© 2018 Foodyny.

Évente mintegy 335 millió tonna műanyagot állítanak elő világszerte, ennek pedig csupán tíz százalékát hasznosítják újra. Egyes statisztikák szerint a legnagyobb műanyagszennyező Kína, de az Egyesült Királyságban is 170 millió tonna műanyaghulladék termelődik, melynek nagy részét élelmiszercsomagolások teszik ki.

Mi magunk is jelentősen csökkenthetjük háztartási műanyaghulladékunk mennyiségét, ha munkahelyünkre, iskolánkba műanyag uzsonnás dobozban visszük ételünket. Különösen jót teszünk a környezetünknek akkor, ha olyan BPA mentes ételhordót választunk, amely újrahasznosított alapanyagból készül. Keresgéltünk a neten, és három nagyon divatos és praktikus uzsis dobozon akadt meg a szemünk.

1. A Black+Blum tárolója

uzsisdoboz1

A brit dizájnmárka, a Black+Blum zseniális ételhordót dobott piacra. A szett két edényt tartalmaz, amelyek függőlegesen fekszenek egymáson. Könnyen belehelyezhető egy kézitáskába, de praktikus hordozószíjának köszönhetően kézben is vihető. Stabil szerkezete és szilikon teteje miatt nem tud kiömleni belőle még a leves sem. Az alsó edény három, a felső 5,5 deciliteres, mikróban melegíthető, mosogatógépben mosható a maximális kényelem jegyében.


2. Személyre szabható uzsisdoboz Dániából

uzsisdoboz2

A dán dizájnház, a Design Letters egy igazán minimalista, ám annál aranyosabb ebéddobozzal rukkolt elő, amelynek minden része személyre szabható. A klasszikus monokróm színpalettának és a kézzel rajzolt 1930-as évekbeli tipográfiának köszönhetően az ételtároló egyszerre elegáns, letisztult és retró stílusú. A BPA mentes műanyag doboz kifejezetten ajánlott az iskolás gyerekek számára, hiszen könnyen nyitható és zárható, a fedelek pedig biztonságosan illeszkednek a doboz oldalához.


3. Trópusi hatás a leghidegebb napokon is

uzsisdoboz3

A Rex London, meglovagolva az idei trendeket, leveles motívummal díszített, bento dobozzal örvendeztette meg rajongóit. Az ételhordó két egymásra helyezett dobozból áll, és teljes műanyag étkészlet tartozik hozzá, amely a doboz felső fedelébe van rögzítve. Hátránya, hogy ételt nem lehet melegíteni benne mikrohullámú sütőben, így leginkább hidegtálak, saláták, gyümölcsök és szendvicsek fogyasztása esetén lesz tökéletes társunk. A bento box a leveles kivitel mellett, almás és flamingós változatban is megvásárolható.

Kapcsolódó cikkünk: Újrahasznosítás: készítsen tolltartót PET-palackból!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.