© 2018 Foodyny.

A hétköznapokban gyakran marad meg nagyobb mennyiségű tojásfehérje, amit az embernek nincs szíve kidobni. Ezt tökéletesen fel tudjuk használni habcsók készítéséhez, amivel aztán tortákat, vagy pohárkrémet is díszíthetünk.

habcsok1

Vízgőz felett verjük kemény habbá a három-négy tojásfehérjét, majd adagoljunk bele 20-25 deka porcukrot, egy csipet sót és két kávéskanálnyi ecetet. Ha összeállt a habunk, szedjük annyi részre, ahány színű habcsókot szeretnénk sütni. Mindegyik adaghoz tegyünk hozzá ételszínezéket, és óvatosan keverjük össze. Érdemes azonban folyékony ételfesték helyett port használni, így a felvert tojáshab nem veszít tökéletes állagából, és csodálatos habcsókokat készíthetünk belőle.

Ha egyszínű habcsókot szeretnénk, akkor egyetlen színű habot tegyünk habzsákba, ha többszínűt, akkor fektessük oldalra a habzsákot, és oldalról helyezzük bele a különböző színű habot, hogy felemelve hosszanti csíkozást kapjunk. Zsírpapírra bélelt tepsibe nyomjunk helyes kúpokat a habból.

habcsok

Előmelegített sütőben nagyjából másfél óra alatt szárítsuk ki. A habcsók nagyon hosszan eláll, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is belőle.

Kapcsolódó cikkünk: Mandulás habcsóktorta, fekete-szederrel

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.