A tengeralattjáró szendvics húsból, sajtból, zöldségekből, szószokból és fűszerekből készül, mindezt pedig egy hosszúkás olasz, vagy francia kenyérbe töltik. Az óriás szendvicset elkészíteni azonban nem akkora kihívás, mint elfogyasztani.

tengeralattjaroszendvics

A szendvics eredete nem tisztázott. Kelet-Pennsylvaniában két település lakói is azt állítják, hogy ők készítették elsőként: az egyik család 1923-ra, míg a másik 1925-re datálja. Bizonyítani azonban egyik sem tudja az igazát. Egy másik történet szerint azonban minden az I. világháború alatt kezdődött Philadelpiában, amikor is a hajógyári munkások újságpapírba csomagolták gigantikus szendvicseiket, hogy kitartson a hosszú munkanapjuk végéig.

Kapcsolódó cikkünk: Május 4. - Ma van a tengeralattjáró szendvics világnapja

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.