© 2018 Foodyny.

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a hétvégén az ország legnagyobb desszertfesztiválját, az Édes Napokat Budapesten, a Bazilika előtti téren. Az ingyenesen látogatható rendezvényen az ország legjobb cukrászdái, kézműves csokoládé- és bonbonkészítői vonultak fel, de nem maradhattak el a klasszikus, vurstlikat idéző nasik sem.

Már péntek kora délután ellepték az édességre vágyók százai a Szent István teret, hogy jobbnál jobb bonbonok és desszertek közül válogathassanak. Ráadásul lehetőségük nyílt megkóstolni az idén első alkalommal meghirdetett Budapest Desszertje verseny győztes alkotását is. A szőlős, fehércsokoládés édességet a Szamos Marcipán mestercukrásza, Nagy Péter álmodta meg. A kóstolók szívét azonnal elrabolta. Egyikük úgy fogalmazott: sosem evett még ilyen krémes és lágy fehércsokoládés mousse-t, mások pedig a tökéletes megjelenését dicsérték. "Alig volt szívem belekóstolni, annyira gyönyörű" – mondta egy fiatal hölgy.

edesnapok2

Budapest desszertje

A Demeter Csokoládé előtt állandó sor kígyózott egész hétvégén, a Cake Shop pedig minden kétséget kizáróan az ételallergiások mennyországává vált erre a három napra. A cukrászok tényleg mindenkire gondoltak, voltak cukor-, tej- és gluténmentes desszertjeik, mi a vegán maracujás süteményüket kóstoltuk, amely a maga friss ízvilágával bearanyozta a napunkat.

A gyerekek elsősorban a Churrosra és a Sugar! különleges fagylaltjaira pályáztak, az idősebb hölgyeket a Hisztéria jól megszokott minősége, az urakat pedig a különleges alkoholos bonbonok vonzották.

edesnapok4

Mindeközben a színpadon egymásnak adták a fejmikrofonokat a cukrászok: a diákok bemutatóit követően igazi mesterek beszéltek a cukrász szakma rejtelmeiről, miközben bemutatták desszertjeik elkészítésének folyamatát. Ipacs Balázs, a Hisztéria cukrásza bazsalikomos málna- és cremafagylaltot készített, Kis Sándor az édes pizza készítésébe avatta be az érdeklődőket, Burján Bogi megmutatta, hogyan kell tökéletes cukorvirágot készíteni, Ohr Lajos, a Damniczki Cukrászda mestere pedig a tonkaramell rejtelmeibe vezetett be mindenkit.

A háromnapos rendezvénysorozatra a jazzkoncertek, a borozások, a kivilágított Bazilika fantasztikus látványa és a kellemes baráti beszélgetések tették fel a koronát.

Kapcsolódó cikkünk: Így kerül a kézműves csokitojás az asztalra

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.