Attól, hogy visszavonhatatlanul beköszönt az ősz, nem kell lemondanunk a friss salátákról,csupán az alapanyagokat kell lecserélnünk szezonális hozzávalókra. Most a körtének jött el az ideje, ez a fantasztikus gyümölcs pedig nem csak süteményekbe való.

kortesali

Hozzávalók:

  • madársaláta
  • rukkola
  • 2 darab körte
  • Serrano sonka
  • egy marék natúr, pörkölt pisztácia
  • balzsamecet

Vágjuk ketté a körtét, szedjük ki a magházát, és szeleteljük fel. Serpenyőben karamellizáljuk mindkét oldalát, majd szedjük ki tányérra. Minden körtedarabot óvatosan tekerjünk be Serrano sonkával, a pisztáciát tegyük egy zacskóba, helyezzünk rá egy konyharuhát, és zúzzuk durvára a magvakat.

kortesali2

Egy tányérba halmozzunk egy adagot a madársaláta és a rukkola keverékéből, helyezzünk rá három-négy sonkás körteszeletet, szórjuk meg a pisztáciadarabokkal, és locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel.

Kapcsolódó cikkünk: Tóth Marci: Rukkolás dinnye saláta - videóval!

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.