© 2018 Foodyny.

Ha pálinkát iszunk, felejtsük el a klasszikus feles poharakat és vegyük elő a talpas, tulipánformájú változatokat.

palinka1

Ahogyan a boroknál, a pálinka esetében sem mindegy, hogy milyen pohárból fogyasztjuk, annak mérete és kialakítása ugyanis növelni illetve csökkenteni tudja az ital élvezeti értékét. Ha sima feles pohárba töltjük, az alkoholban lévő illatok és aromák kevésbé érzékelhetők, minta tulipánformájúba töltenénk. Az alsó részén található öblös részből ugyanis az illatanyagok a pohár közepe felé indulnak meg, hogy aztán a kiszélesedett szájrésznél jussanak el a fogyasztó érzékszerveihez.

Fontos, hogy a pálinkát 16-18 fokra hűtve kínáljuk, alacsonyabb és magasabb hőmérsékleten szervírozva ugyanis szintén csökkenni fog az élvezeti értéke, és kevésbé fogjuk érezni az alkohol sajátos értékeit.

Kapcsolódó cikkünk: A jó pálinka három ismérve

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.