© 2018 Foodyny.

Elérkezett az úgynevezett lassan termő zöldségek időszaka, melyek különösen nagy koncentrátumban tartalmaznak vitaminokat és ásványi anyagokat. Szervezetünknek erre a hűvös, náthás influenzás időszakban különösen nagy szüksége lesz. Szerencsére még bőven tudunk válogatni friss alapanyagokból, a tökök megjelenése pedig csak tovább szélesíti az egészséges hozzávalók skáláját.

Összegyűjtöttünk öt olyan zöldséget, amelyet ősszel mindenképpen érdemes fogyasztani.

1. Brokkoli

zoldseg1

A brokkoli alacsony zsír- és szénhidráttartalma miatt alapvető eleme a fogyókúrázók étrendjének, ráadásul különösen magas a kálium-, kalcium-, magnézium-, vas- és foszfortartalma, ami miatt szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát csökkenti. Gazdag A- és C-vitaminban, de nyersen fogyasztva jelentős B-vitaminforrásnak is számít.

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.