© 2018 Foodyny.

Módszerünkkel harmadannyi idő alatt elkészíthető a birsalmasajt.

birsalmasajt

Másfél kiló birsalmát pucoljunk meg, kockázzunk fel. Kapjuk elő a kuktát, dobjuk bele a feldarabolt gyümölcsöt, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Nagyjából 8-10 perc alatt puhára fő az eredeti 30-40 perc helyett. Ekkor szűrjük le, de a főzővizéből tegyünk félre négy decit. Turmixgéppel pürésítsük.

A főzővízben oldjunk fel egy kiló cukrot, hogy sűrű szirupot kapjunk. Adjuk hozzá a gyümölcspürét, forraljuk fel, és alacsony lángon, letakarva további húsz percig főzzük. Öntsük egy jénaiba, szórjuk meg durvára tört dióval vagy mandulával, és hagyjuk megdermedni. Éles késsel, gyors mozdulatokkal szeleteljük.

Kapcsolódó cikkünk: Az alapanyag, amitől minden lekvár percek alatt elkészül

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.