© 2018 Foodyny.

Elképesztően sok kagyló található a világ tengereiben és óceánjaiban. Kiváló tápanyagforrás, hiszen rendkívül magas a B12-vitamin-tartalma, ami kifejezetten serkenti az agyműködést. Emellett bővelkedik vasban, magnéziumban és káliumban is.

rantottkagylo

A rántott kagyló nagyon népszerű étel szerte a világon. Elkészítése igazán egyszerű, ha pedig fagyasztott kagyló helyett frisset tudunk szerezni, a végeredmény még tökéletesebb lesz. Első lépésként itassuk le a nedvességet konyhai papírtörlőn a kagylókról, majd hagyományos módon rántsunk ki őket. A tojáshoz keverhetünk egy kevés tejet, a liszthez pedig adhatunk egy kevés sót és pirospaprikát is. Forró olajban, csak másfél-két percig kell sütni.

Fotó: Yankee Magazine

Kapcsolódó cikkünk: Tóth Marci: Szent Jakab-kagyló fokhagymás spenót ágyon, vajmártással

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.