© 2018 Foodyny.

Újabb, sorozatban a tizenhetedik elismerését gyűjtötte be a budapesti Bonbonier Csokoládé Manufaktúra és annak chocolatierje. Ezúttal az International Chocolate Awardson, a szakma világbajnokságán hozták el a bronzérmet. Erdélyi Nórával beszélgettünk a páratlan sikersorozatról.

bonbon1

Hogyan született meg a fahéjas-almás-krémkaramellás bonbon ötlete?

– Az utóbbi időben nálam kialakult egy bizonyos karamelladdikció. (Nevet.) Nem ritka egy cukrásznál vagy chocolatiernél, hogy valami iránt kialakul egy időszakos rajongás. Nálam ez onnan jött, hogy ráéreztem, miként lehet nagyon jó, selymes állagú karamellt készíteni. Ráadásul készülőben volt akkor nálunk egy Budapest gourmet válogatás is, melybe három olyan ízvilágú terméket szerettünk volna beletenni, amely tökéletesen illeszkedik a gourmet kategóriába. Innen jött az almás pite ötlete. Nem utolsó sorban a fahéjat és az almát nagyon szeretem, kombinálva karamellel pedig még extravagáns is lett.

Miért pont ezzel neveztek a versenyre?

– Egyszerűen ezt éreztem elég különlegesnek ahhoz, hogy nevezzem azon termékek közül, melyekkel még nem versenyeztünk.

Mit jelent önök számára ez a díj?

– Bármely díj ebben a szakmában elismerést jelent számomra, és visszajelzést is egyben, hogy jó irányban haladunk. Eredetileg nem rendelkezem cukrász végzettséggel, egy szenvedélyből, hobbiból kialakult szakma lett számomra. Persze ezen túl a legjobb visszajelzés mindig is a vásárlóktól származik. A mosolyuk számomra a legnagyobb elismerés.

bonbon2

Mi a sikerük titka? Hiszen az elmúlt három évben több mint egytucatnyi díjat zsebeltek be.

– A szenvedély. Akinek nincs benne a szíve, lelke, nem fog tudni olyan termékeket hosszú távon alkotni, amelyek elismerésben részesülnének, nem fog tudni inspirálódni és fejlődni ezen a területen. Szeretek kísérletezni és kihívásokat keresni, ezek által folyamatosan tanulok és fejlődöm.

Kapcsolódó cikkünk: Így kerül a kézműves csokitojás az asztalra

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.