Az Egyesült Államokban ma ünneplik a polip világnapját. Hazánkban ritkán fogyasztjuk ezt a különleges állatot, ennek pedig egyik oka, hogy tengerpart híján leginkább fagyasztott állapotban jutunk hozzá az alapanyaghoz, az pedig, mint tudjuk, kevésbé ízletes, mint a friss vagy az extrém friss alapanyag. Ez utóbbi azt jelenti, hogy még élő polipot szerzünk be.

polip

A polipot számos módon el lehet készíteni, a legegyszerűbb módja, ha először megfőzzük, majd rostsütő lapon, esetleg serpenyőben megsütjük. A főzés során fontos, hogy olyan vízbe tegyük, amelyet már ízesítettük egy kevés citromlével, sóval, vöröshagymával, fűszerekkel, de tehetünk bele fehérbort is. Fontos, hogy a 20-30 perc alatt megfőtt polipot hagyjuk a saját levében kihűlni, ezt követően daraboljuk. Fokhagymás olívaolajjal meglocsoljuk és a rostlapon pár perc alatt tökéletesre sütjük.

Kapcsolódó cikkünk: Különleges kihívásra vágyik? Pucoljon polipot!

SZTÁRHÍREINK

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.